المقادير
====
بصلة كبيرة مفرومة +4 فص ثوم مفروم + لحم مفروم +4حبات طماطم مطحونة
+نصف كوب كزبرة وبقدونس مفرومين +فلفلة حلوة مقطعة قطع صغيرة
+ملعقتين معجون طماطم +نصف ملعقة زعتر "يمكن الاستغناء عنه"
+ملعقة فلفل اسود +ملح + مكرونة اي نوع تحبين .
الطريقة:
====
تسلق المكرونه كما هو معروف ونتركها جانبا.
والان نحضر الصلصة:
يوضع قدر على النار ونضع فيه ملعقتين زيت والبصل + الثوم + اللحم المفروم +الفلفل ،
و يترك على النار حتى يتشرب الماء المتساقط منه و يتحول اللحم الى اللون البنى و ينضج،
اضيفي له الطماطم ومعجون الطماطم والبهارات و تترك مع اضافه كوب ماء او
كوب و نصف ( حسب احتياج اللحم ) حتى نحصل على صوص سميك .
اضيفى البقدونس والكذبرة بعد نضج اللحم ورفعه من على النار وقلبيهم
وفي النهاية قومى بصب المكرونه فى طبق التقديم و اضيفى عليها الصلصه و قلبيها
__________________
اللحمة المفرومة
اللحمة المفرومة والخضار
عمل الحليب
عمل الصلصة
سلق المعكرونة